Internationale Studien und Statistiken

San Diego State University Center for the Study of Women in Television and Film: It’s a Man’s (Celluloid) World: Portrayals of Female Characters in the Top Grossing Films of 2018

Schwedisches Filminstitut: Gender Report 2018

San Diego State University Center for the Study of Women in Television and Film:  #CelluloidCeiling. Behind-the-Scenes Employment of Women on the Top 100, 250, and 500 Films of 2018.

MaLisa Stiftung: Weibliche (Selbst-)Inszenierung in den Sozialen Medien. zur Geschlechterdarstellungen auf Youtube, Instagram und in Musikvideos (Deutschland 2018)

Frauen im Top Management von Filmproduktionen und Werbeagenturen (Deutschland 2016)

Directors UK: Cut out of the Picture: A study of gender inequality amongst film directors in the UK film industry (UK 2016)

EWA -European women’s network: Where are the Women Directors? Report on gender equality for directors in the European film industry, 2006-2013

Geena Davis Institute on gender in Media: Gender Bias without Borders: An Investigation of Female Characters in Popular Films across 11 Countries
gender-bias-without-borders-executive-summary

Director’s Guild of America: Feature Film Diversity Report 2013 & 2014 (USA)

Europäische Audiovisuelle Informationsstelle: Bei den Filmfestspielen von Cannes 2014 wurde die Studie Girls just wanna have film! zu Frauen in der europäischen Filmbranche präsentiert.

Center for the Study of Women in Television and Film, San Diego State University: The Celluloid Ceiling: Behind-the-Scenes Employment of Women on the Top 250 Films of 2013

BFI Report on Female Writers and Directors of UK Films 2013